1
שוטפים את האורז היטב, עד שהמים נקיים. מסננים במסננת לניקוז עודפי המים
2
מעבירים את האורז לסיר קטן, מוסיפים את המים הרותחים, את המלח וכף אחת של שמן זית
3
מביאים לרתיחה, נותנים לבעבע חזק כ - 5-7 דקות, מערבבים פעם אחת, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 10 דקות, או עד שהאורז עשוי.
4
מעבירים את האורז המבושל לקערת זכוכית, ומניחים לו להתקרר במשך כרבע שעה לפחות
5
מערבבים את הרוטב: מכניסים לספל את מיץ הלימון, כף שמן זית, קליפה מגורדת של הלימון, מלח ופלפל
6
מוסיפים לקערת האורז את הפטרוזליה הקצוצה, את הבצל הירוק הקצוץ ואת הפיסטוקים
7
שופכים פנימה גם את הרוטב ומערבבים היטב
8
מכסים את הקערה בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר להמתנה של שעה, להתמזגות הטעמים