דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות

מצרכים

1 כוס בורגול, שטוף ושרוי בקערת מים למשך כרבע שעה
2 + 2 כפות שמן זית (סה"כ 4 כפות, לשני שימושים נפרדים)
1 כוס בצל קצוץ
1 + 3/4 כוסות מים
חופן שבבי שקדים
מלח, פלפל שחור
חצי כפית זנגוויל טחון
חצי כפית הל טחון
חצי כפית קינמון
קמצוץ ציפורן
חופן צימוקים שחורים (רצוי אורגניים)

אופן ההכנה

1
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר
2
מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה
3
מוסיפים חצי מכמות הצימוקים, מטגנים קלות ונותנים להם להתנפח
4
מוסיפים את כל התבלינים, כולל המלח והפלפל
5
מוסיפים את הבורגול מסונן וסחוט ממי ההשריה
6
מוסיפים כוס ושלושת רבעי מים
7
מביאים לרתיחה נמרצת, ונותנים לבעבע כחמש דקות
8
מכסים את הסיר, מנמיכים לאש הכי הכי קטנה, ומבשלים כחצי שעה, או עד שכל המים נספגו.
9
בינתיים מטגנים במחבת בשתי כפות שמן הזית הנותרות את שבבי השקדים. ניתן להשיג במרכולים פיסות מאורכות של שקדים מולבנים שחתוכים לצורת מסמרים. אם אין, אפשר לעשות זאת עם חצאי שקדים ללא קליפה, או גם עם שקדים שלמים קלופים.
10
אחרי שהשקדים מקבלים צבע זהוב וקלוי, מוסיפים לרגע את הצימוקים, רק שיתנפחו קצת ומערבבים היטב כל הזמן שלא ייחרכו.
11
פותחים את הסיר עם הבורגול המבושל, שופכים פנימה את כל תכולת המחבת - השקדים והצימוקים ושמן הזית שנשאר - ומערבים טוב טוב, מפרידים את הבורגול שלא יהיו גושים.
12
סוגרים את המכסה, מכבים את הגז, ונותנים לנוח כ 5-10 דקות לפני ההגשה.
13
יפה מאד להביא את זה לשולחן בצלחת הגשה מרכזית יפה.
המתכון נכתב ב-21/11/2024