דרגת קושי
4 / 5
מרק בשר תימני הוא תבשיל חמים ומנחם, עם בשר כתף רך, תפוחי אדמה, עגבניות ותיבול עשיר בחוואיג', כורכום, וקומין. המרק מבושל לאורך זמן, עד שהבשר רך והטעמים התמזגו יחד. זהו מאכל אותנטי מהמטבח התימני, שמביא עמו את החום והארומה של המאכלים המסורתיים.
המרק - מרק בשר תימני
המרק

מצרכים

1 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות
3 בצלים לבנים חתוכים גס
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
5 עגבניות מגורדות
4 שיני שום
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 כפות תערובת חוואיג' למרק (להשיג בחנויות תבלינים)
כף כורכום
כף כמון
0.5 ליטר ציר בקר
2 כפות כוסברה יבשה טחונה
2 כפות שמן זית
4 ליטר מים

אופן ההכנה

1
בסיר מחממים שמן זית, ומטגנים בו קלות שיני שום והבצל.
2
מוסיפים מים וציר הבקר ומביאים לרתיחה.
3
מוסיפים קוביות כתף בקר, צרור כוסברה צרור פטרוזיליה ועגבניות ומביאים שוב לרתיחה.
4
לאחר שהמרק רתח שוב, מנמיכים את האש ומוסיפים כורכום, חוואיג', כמון וכוסברה יבשה ומבשלים במשך שעתיים.
5
מוסיפים תפוחי אדמה וליטר מים ומבשלים כעשרים דקות.
6
מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.
המתכון נכתב ב-29/11/2024