בישולה
כי גם שולה אוהבת לבשל
תפריט
חגים ומועדים
ארוחת שישי
חנוכה
לפני ואחרי צום
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
שבת
מטבח
אותנטי אחר
איטלקי
אסייתי
בולגרי
יווני
מרוקאי
עיראקי
פרסי
תימני
מיוחד
בריאות
טבעוני
ללא ביצים
צמחוני
מכשירים
אופה לחם
משקאות
אלכוהולים
משקאות
משקאות חמים
משקאות קרים
סוג מנה
אורז
בשרי
דגים
חלבי
מאפים
ממרחים
מנה ראשונה
מרקים
סלטים
עופות
פסטות
פשטידות, פאי וקישים
קינוחים
תוספות
רטבים
רטבים כלליים
רטבים לבשרים
רטבים למתבל
רטבים לסלט
רטבים לפסטה
רטבים לקינוחים
חיפוש מתכונים
מרק בשר תימני
דרגת קושי
4 / 5
מרק בשר תימני הוא תבשיל חמים ומנחם, עם בשר כתף רך, תפוחי אדמה, עגבניות ותיבול עשיר בחוואיג', כורכום, וקומין. המרק מבושל לאורך זמן, עד שהבשר רך והטעמים התמזגו יחד. זהו מאכל אותנטי מהמטבח התימני, שמביא עמו את החום והארומה של המאכלים המסורתיים.
המרק
מצרכים
1
ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות
3
בצלים לבנים חתוכים גס
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
5
עגבניות מגורדות
4
שיני שום
6
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 כפות
תערובת חוואיג' למרק (להשיג בחנויות תבלינים)
כף
כורכום
כף
כמון
0.5
ליטר ציר בקר
2 כפות
כוסברה יבשה טחונה
2 כפות
שמן זית
4
ליטר מים
אופן ההכנה
1
בסיר מחממים שמן זית, ומטגנים בו קלות שיני שום והבצל.
2
מוסיפים מים וציר הבקר ומביאים לרתיחה.
3
מוסיפים קוביות כתף בקר, צרור כוסברה צרור פטרוזיליה ועגבניות ומביאים שוב לרתיחה.
4
לאחר שהמרק רתח שוב, מנמיכים את האש ומוסיפים כורכום, חוואיג', כמון וכוסברה יבשה ומבשלים במשך שעתיים.
5
מוסיפים תפוחי אדמה וליטר מים ומבשלים כעשרים דקות.
6
מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.
המתכון נכתב ב-29/11/2024
תגיות:
מרקים (סוג מנה)
,
בשרי (סוג מנה)
,
תימני (מטבח)
,
ארוחת שישי (חגים ומועדים)
תגובות על המתכון
נשמח לשמוע אם אהבת את המתכון, ולענות על כל שאלה
דירוג
אהבתי
לא אהבתי
שם (יוצג באתר)
דואר אלקטרוני (לא יוצג באתר)
התגובה שלך