1
להוסיף זעפרן לרבע ספל מים חמים ולהשרות במשך עשרים דקות בכדי שיתרכך.
2
בכלי כבד לערבב את חלקי העוף, מלח, פלפל, בצל ומרגרינה.
3
לכסות ולבשל על חום נמוך במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
4
להוסיף את תערובת הזעפרן, מקל הקינמון ו3/4 ספל מים, תוך הקפדה שמקל הקינמון ישקע בנוזלים. להרתיח.לכסות ולהשאיר על חום נמוך כאשר הופכים את חתיכות העוף מזמן לזמן, למשך כ25 דקות, או עד שחתיכות החזה רכות להעביר את חתיכות החזה לצלחת.
5
לבשל את החתיכות שנשארו בסיר מכוסה, בחום נמוך בערך עשר דקות, או עד שרכות מאד. להעביר את חתיכות הרגל לצלחת ולהשאיר בצל קצוץ ככל האפשר בסיר.
6
במחבת גדול לחמם את השמן לחום יחסית גבוה. להוסיף את השקדים ולהקפיץ, תוך ערבוב בערך 5 דקות, או עד שישחימו קצת.
7
להעביר את השקדים למפיות נייר בכדי לספוג את השומן ולפזר מעט מלח.להוסיף את השזיפים לנוזל בו בושל העוף ובשל בלי מכסה על חום בינוני במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהם רכים. להוסיף דבש ובשל על חום נמוך תוך ערבוב בעדינות בכדי לא לשבור את השזיפים למשך כחמש דקות או עד שהרוטב מסמיך. להוסף אגוז מוסקט וטעם לשם תיבול. להוציא את מקל הקינמון.
8
להעביר שזיפים לצלחת מחוממת ולהשאיר בצל ככל שאפשר בסיר ולשמור את השזיפים חמים.להחזיר את חתיכות העוף לסיר ולסובב אותם בסיר בכדי שיתכסו ברוטב. לכסות ולחמם מחדש במשך 5 דקות על חום נמוך.
9
אפשר להכין את העוף עד יומיים קודם לכן ולשמור מכוסה בקירור. את השזיפים יש לשמור בנפרד בקירור. לכסות את השקדים ולשמור אותם בטמפרטורת החדר.
10
לחימום מחדש: ראשית לחמם את העוף ברוטב על חום נמוך, מכוסה, להוציא את העוף ולחמם את השזיפים מחדש ברוטב.לסדר את העוף על צלחת מחוממת ולהוציא את הרוטב ובערך 2/3 מהשזיפים מעל. לקשט בשליש מהשקדים. להגיש את השזיפים והשקדים הנותרים בצלחות נפרדות.