דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה
פנקו את עצמכם במרק עדשים עשיר ועשיר בטעמים, עם ניחוחות קארי שיביאו אתכם להרגיש כמו בהודו! כל כף מלאה בעדשים רכות, מתובל באבקת קארי, ומוסיפה חום ועמקות למנה. מושלם לערב חורפי או לארוחה קלילה ומנחמת. פשוט, טעים ומזין – תנו לעצמכם את הפינוק הזה!
מרק עדשים בקארי - מרק עדשים בקארי
מרק עדשים בקארי

מצרכים

250 גרם עדשים
5 כוסות מים
1 שקית אבקת מרק בצל
1 כף אבקת קארי
מלח
פלפל שחור
3 כפות שמן תירס
2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

1
1. בוררים את העדשים ושוטפים היטב. מסננים.
2
2. מניחים בסיר, מוסיפים מים ואבקת מרק ומביאים לרתיחה.
3
מקטינים את האש ומבשלים כשעה עד שהעדשים רכות.
4
3. מוסיפים את הקארי והשמן ומתבלים במלח ופלפל.
5
4. מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות מים ויוצקים לתוך המרק הרותח.
6
ממערבבים שתי דקות נוספות ומגישים חם מאוד.
7
הערה: פשר לעדן את המרק על ידי הוספת חצי כוס שמנת מתוקה בדקות הבישול האחרונות, אפשר לפזר על המרק פטרוזיליה או כוסברה קצוצות, או בצל מטוגן.
המתכון נכתב ב-05/12/2024