מרק עדשים מפרובנס!
תתכוננו להתפנק עם מרק עדשים עשיר וקרמי, מלא בטעמים של שום, עגבניות ורעננות של כוסברה, ממש כמו במסעדות הקטנות של פרובנס. כל כף היא חוויה מחממת לב, מושלמת לערב חורפי או לארוחה מרשימה. פשוט, טעים ומזין – חובה לנסות!
מרק פרובנס
מצרכים
2 כוסות עדשים ירוקים
0.25 כוס שמן זית
4 שיני שום
2 בצלים גדולים קצוצים גס
3 עגבניות חתוכות לקוביות
7 כוסות מרק צח
0.5 כוס כוסברה
אופן ההכנה
1
1. משרים את העדשים במים, למשך 12 שעות.
2
2. בסיר בינוני, מחממים שמן זית. מוסיפים שום ובצל ומאדים במשך 10 דקות.
3
3. מוסיפים עדשים ועגבניות ומאדים במשך 5 דקות.
4
4. יוצקים את המרק, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
5
מבשלים על אש נמוכה עד שהעדשים מתרככים.
6
5. מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה ומסירים מהאש.
7
6. מעבירים את המרק למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, מחזירים את המרק לסיר ומחממים.
8
7. מחלקים את המרק לצלחות אישיות, מוסיפים לכל צלחת מעט מתערובת השום והשמן ומוסיפים מעט קרוטונים.