דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
2 שעות

מצרכים

כמות של 140 מקלות
150 גרם גבינת קולאז' מסוג קצ'קבל
25 גרם שמרים טריים
1 ק"ג קמח לבן
300 גרם חמאת תנובה
0.5 כוס שמן
2 ביצים או 5 חלמונים
1 כוס מים
1 כפית שטוחה מלח דק
1 שקית אבקת אפייה
החומרים לציפוי:
1 ביצה
150 גרם שומשום

אופן ההכנה

1
1. מגרדים את גבינת הקולאז' קצ'קבל.
2
2. מפוררים ביד את השמרים.
3
3. שמים בקערת המערבל את כל החומרים.
4
לשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה כ-10 דקות. מכסים במגבת את הקערה ונותנים לבצק לנוח 30 דקות.
5
4. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לרוחב של 10מ ס"מ ועובי 1 ס"מ.
6
5. מברישים בביצה ומפזרים שומשום. הופכים את המקלות וחוזרים על הפעולה גם בצד השני. חותכים לרצועות באורך 10 ס"מ ורוחב 1 ס"מ.
7
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במך כ-30 דקות.
המתכון נכתב ב-06/01/2006