דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

אני רוצה לכתוב קודם שזה כשר צמחוני קל להכנה, ומעל 60 דקות פשוט אי אפשר לכתוב את זה למעלה.. 200 גרם גבינת קשקבל או גבינה קשה פיקנטית חריפה
200 גרם חמאה
1 גביע קטן של יוגורט (150 גרם)
3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
לציפוי: כחצי כוס פרג לא טחון

אופן ההכנה

1
1. מגררים את גבינת הקשקבל אל מכל מעבד המזון, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים.
2
2. מוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל והיוגורט ומעבדים בלהב פלסטיק רק עד שייווצר כדור בצק רך.
3
3. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר כחצי שעה-שעה.
4
4. על משטח מקומח מעט, מרדדים את הבצק לעלה מרובע בעל שוליים ישרים, בעובי כ-3 מ"מ.
5
5. מפזרים בצפיפות את הפרג על העלה ומרדדים מעליו להידוק, כדי שהוא ישקע בבצק.
6
6. חותכים את העלה בגלגלת משוננת לרצועות של 2 x 6 ס"מ (כדאי להיעזר בסרגל...).
7
7. מסדרים את רצועות הבצק בצפיפות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170°, כ-20 דקות, או עד שהעוגיות יזהיבו מעט. נזהרים שלא יישרף.
8
8. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית ומאחסנים בכלי אטום.
9
אני סיימתי את שלי, בתאבון פרות חח..סתאם!! ביו'שקע :]
המתכון נכתב ב-27/08/2006