דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

לבצק:
4 תפוחי אדמה
3 כפות קמח
מלח
למלית:
3 כבדי עוף מטוגנים וחתוכים דק
1 ביצה קשה חתוכה דק
0.5 כוס זיתים שחורים חתוכים
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
לטיגון:
0.5 כוס קמח
1 ביצה טרפה
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה

1
1. מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מקלפים ומועכים אותם למחית. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים לבצק.
2
2. יוצרים מהבצק עיגולים, ובידיים מקומחות יוצרים בעזרת האגודל גומה בכל עיגול.
3
3. לתוך הגומה מכניסים בזה אחר זה מעט מחומרי המלית.
4
4. סוגרים את הכדור ומשטחים אותו ללביבה.
5
5. טובלים כל לביבה בקמח ובבלילת הביצה, ומטגנים אותה משני צדדיה במחבת עם קצת שמן עד שהיא מזהיבה.
6
מגישים את הלביבות עם רוטב פטריות או בשמל, לצד סלט.
המתכון נכתב ב-28/08/2006