מרק עוף פיקנטי עם שלל תבלינים מהמטבח התימני שמחמם את הלב בימים קרים
מרק עוף תימני - מצליחים להריח את הניחוחות?
מצרכים
4 כרעיים של עוף
4 כפות שמן זית
3 בצלים קצוצים
1 פלפלון ירוק חריף (אפשר לוותר, כי מוסיפים סחוג בהמשך)
4 גבעולי סלרי ללא העלים, קצוצים
4 גזרים פרוסים לעיגולים
12 כוסות מרק עוף צח חם (במקור כתוב 6 אבל אזיוצא הרבה עוף ומעט מאוד מרק, מרוכז מדי בטעמו)
4 כפיות מחוקות חוויאג' למרק
½ כוס כוסברה, קצוצה גס
1 כפית סחוג ירוק (אפשר יותר, לפי הטעם ולפיחריפות הסחוג. אנא, הוסיפו בהתחלה רק חצי כפית. תמיד אפשר להוסיף עצמאיתבצלחת)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1
1. שוטפים ומייבשים את הכרעיים.
2
2. מחממים בסיר 2 כפות שמן ומזהיבים את העוף 5 דקות מכל צד. מוציאים את העוף מהסירושומרים בצד.
3
3. מוסיפים את שאר השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב כ-10 דקות. מוסיפים את הפלפלון, הגזר והסלרי ומטגנים עוד מספר דקות תוך כדי בחישה.
4
4. מוסיפים את המרק, העוף והחוויאג' ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש מאוד קטנהשעתיים-שלוש. כמה שיותר יותר טוב. כחצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברהוהסחוג. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. המרק עוד יותר טעים ביום המחרת.