מרק עוף הוא המאכל המושלם בחורף. עם סגולות מרפא כמו חיזוק מערכת החיסון, הפחתת עייפות ושיפור המצב רוח, המרק עשוי להפוך למרכיב מרכזי בתפריט חורפי. חומו וטעמו העשיר מרגיעים את הגוף ומספקים אנרגיה, מה שהופך אותו למזון אידיאלי בימים הקרים.
מרק עוף ירקות עשיר הוא פתרון קסם בימים שתרגישו קצת לא בטוב, במיוחד עם ילדים. הוא מחמם, מרגיע ומחזק את מערכת החיסון, ויש בו יתרון חשוב – הוא עשוי ללא אבקת מרק, כך שאתם יודעים בדיוק מה נכנס לקערה. זהו מרק שמספק תזונה בריאה, טעמים עשירים, ומחמם את הגוף בימים הקרים.
תמונה
מצרכים
בטטה
תפוחי אדמה
שורש וגבעולי כרפס (סלרי)
שורש פטרוזיליה
כרשה
עצמות בקר
עוף (פולקע וכרע אחד), או לחילופין עצמותבקר
בצל גדול אחד מקולף בלבד
חופן חומוסים (שהתפחתי והקפאתי בפריזר למקריםשכאלה)
חופן של שעועית לבנה ענקית (שהתפחתי והקפאתי בפריזר למקרים כאלה)
ראש שום (מחולק לשיניים)
כף מלח
4 ליטר או אפילו
אופן ההכנה
1
לבשל על אש גבוהה עד רתיחה ואחר כך לבשל על אש נמוכה כ 3שעות.
2
את העצמות ניתן להסיר, העוף לאכול בסלט והמרק עצמו לאכול ככה או עםקוסקוס או למשל אטריות פתיתים... זה מרק מדהים ...
3
טיפ : להתפיח זמןמה לפני כן את החומוסים והשעועיות ואחר כך להקפיא אותן לשעת הצורך... כמו זולמשל...
4
המלצות נוספות: להפריד בין המוצקים לציר, מהמוצקים להכין פירהשורשים עשיר, ללא העוף, ומהציר, פתיתים, פשטידות ומה לא...