דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

חצי חזה עוף
ארבעה מלפפונים ירוקים בינוניים
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ
3 כפות יין לבן
2 בצלים ירוקים
8 כוסות מים
לרוטב:
1 כוס רוטב סויה
חצי כוס סוכר
חצי כוס חומץ הדרים
להגשה:
1 כפית שמן צ'ילי
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה

1
שמים את המים, הבצלים הירוקים, הג'ינג'ר והיין
2
בסיר. מיאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע
3
עדין חמש דקות.
4
מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את חזה העוף. מסירים
5
מייד מהאש, מכסים ומשהים את חזה העוף בנוזלים למשך
6
25-כ דקות.
7
בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את הסויה, הסוכר
8
והחומץ עד שכל הסוכר נמס.
9
חוצים את המלפפונים (השטופים!) לאורך, נפטרים
10
מהזרעים בעזרת כפית, ופורסים את הסירות שנוצרו מחצאי
11
המלפפונים לסהרונים דקיקים.
12
כשהעוף מוכן מוציאים אותו מהנוזלים וקורעים ביד,
13
לפי כיוון הסיבים, לחוטים דקים. מוסיפים כחמש כפות
14
רוטב, כפית שמן צ'ילי וכפית שמן שומשום. מערבבים
15
ומגישים מיד.
16
את הרוטב שנשאר אפשר לשמור בצנצנת במקרר, לשימוש
17
בפעם הבאה.
18
אם אין שמן צ'ילי, אפשר להחליפו בחצי כפית פלפל
19
חריף טרי קצוץ דק. שמן השומשום די הכרחי לטעם, אז
20
שווה לקנות בקבוקון. זה בכלל שימושי למנות אסיאתיות.
המתכון נכתב ב-28/08/2006