דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

1 ק"ג בשר בקר טחון
3 בצלים
חצי חבילה פטרוזיליה
תפוחי אדמה
חצילים
תבלינים: מלח, פלפל, קינמון
עגבניות
מים
לימון
מלח

אופן ההכנה

1
פורסים את תפוחי האדמה והחצילים לפרוסות ומטגנים קלות. משטחים את תפוחי האדמה והחצילים בתבנית (רצוי תבנית הניתנת לכיסוי). מעליהם מפזרים מעט בצל ואת התבלינים.
2
מערבבים את הבשר, יתרת הבצל, הפטרוזיליה ואותם התבלינים ומרפדים את הבשר על שכבת תפוחי האדמה.והחצילים. עם היד צובטים מעין "ערוגות" בבשר. על הבשר שמים פרוסות של עגבניות. ואופים רבע שעה.
3
מוסיפים מים, לימון (עדיף טרי!) ומלח. מוסיפים בכמות שתיצור ממש רוטב רטוב ולבשל כשעה וחצי. לסגור את התבנית עם מכסה מתאים או נייר כסף כדי שלא יישרף.
4
מגישים עם אורז לבן.
5
לצמחונים: אפשר להכין עם טבעול טחון.
המתכון נכתב ב-29/08/2006