פסטה עם עגבניות צלויות, זיתי שחורים ופירורי לחם פריכים!
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ גס
שליש כוס זיתים שחורים מגולענים, חתוכים
מעט גבינת פרמזן מגורדת גס
חצי כוס פירורי לחם טוגנים
2
שמים על הכיריים רשת ועליה את העגבניות עד שהן נשרפות וקליפתן משחירה.
3
קולפים אותן (הן מתקלפות בקלות רבה) וחותכים על אחת לששה חלקים.
4
מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים, מלח ומעט שמן זית.
5
בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: שמים את השמן, שום, מרווה
6
ופלפלים במחבת ומאדים כשתי דקות.מוסיפים אתה העגבניות
7
(את הנוזלים שהעגבניות הפרישו שומרים לשימוש מאוחר יותר), מלח ופלפל ומערבבים.
8
מוסיפים את הזיתים ועלי הבזיליקום לעירבוב נוסף יחד עם הנוזלים של העגבניות.
9
מסננים את הפסטה, מעבירים אותה אל המחבת לעירבוב יחד עם הרוטב. מעבירים לקערה,
10
מחלקים לצלחות, מפזרים על כל מנה פירורי לחם מטוגנים ומעט גבינה.
12
שמים במחבת רבע כוס שמן זית, כפית עלי טימין ושתי שיני שום כתושות.
13
מוסיפים כוס פירורי לחם ומטגנים כשתי דקות. מעבירים לנייר סופג.