דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

פסטה עם עגבניות צלויות, זיתי שחורים ופירורי לחם פריכים!
500 גר' פסטה פנה
שליש כוס שמן זית
6 עגבניות בשלות
3 שיני שום פרוסות
4 עלי מרווה קרועים ביד
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ גס
שליש כוס זיתים שחורים מגולענים, חתוכים
30 עלי בזיליקום שלמים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט גבינת פרמזן מגורדת גס
חצי כוס פירורי לחם טוגנים

אופן ההכנה

1
הכנה:
2
שמים על הכיריים רשת ועליה את העגבניות עד שהן נשרפות וקליפתן משחירה.
3
קולפים אותן (הן מתקלפות בקלות רבה) וחותכים על אחת לששה חלקים.
4
מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים, מלח ומעט שמן זית.
5
בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: שמים את השמן, שום, מרווה
6
ופלפלים במחבת ומאדים כשתי דקות.מוסיפים אתה העגבניות
7
(את הנוזלים שהעגבניות הפרישו שומרים לשימוש מאוחר יותר), מלח ופלפל ומערבבים.
8
מוסיפים את הזיתים ועלי הבזיליקום לעירבוב נוסף יחד עם הנוזלים של העגבניות.
9
מסננים את הפסטה, מעבירים אותה אל המחבת לעירבוב יחד עם הרוטב. מעבירים לקערה,
10
מחלקים לצלחות, מפזרים על כל מנה פירורי לחם מטוגנים ומעט גבינה.
11
פירורי לחם מטוגנים
12
שמים במחבת רבע כוס שמן זית, כפית עלי טימין ושתי שיני שום כתושות.
13
מוסיפים כוס פירורי לחם ומטגנים כשתי דקות. מעבירים לנייר סופג.
המתכון נכתב ב-06/01/2006