דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
2 שעות ו-45 דקות
זמן עבודה
2 שעות ו-45 דקות

מצרכים

6 כוסות קמח
2 חבילות שמרים טריים
2 כפיות מלח
2 כוסות מים חמים
1 חלבון ביצה טרוף
1 כף מים
מעט קמח תירס

אופן ההכנה

1
1. בקערה גדולה מערבבים שתי כוסות קמח, שמרים ומלח.
2
מוסיפים מים חמים ומעבדים במיקסר, על מהירות בינונית במשך 30 שניות.
3
מגבירים את המהירות וממשיכים לערבב במשך כ-3 דקות.
4
2. ממשיכים לערבב עם כף עץ ומוסיפים את שאר הקמח, עד לקבלת בצק.
5
מניחים את הבצק על משטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק גמיש.
6
3. יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים. מתפיחים את הבצק כשעה ושוב לשים.
7
4. מניחים על משטח עבודה מקומח וחוצים לחצי. מכסים ומתפיחים במשך 10 דקות.
8
5. בתבנית מרופדת בניר אפייה משומן, מפזרים קמח תירס.
9
6. יוצרים מכל כדור בצק, מלבן בגודל 30 על 25 סנטימטר בערך.
10
מגלגלים ומניחים על נייר האפיה.
11
7. בקערה, מערבבים חלבון ביצה ומים ומורחים על הבצק.
12
מכסים ומתפיחים במשך 40 דקות. חורצים על החלק העליון של הבצק כמה חריצים ואופים בחום של 190 מעלות במשך 15 עד 20 דקות.
המתכון נכתב ב-29/08/2006