דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות

מצרכים

2 כוסות קמח
1 כוס אגוזים קצוצים גס
220 גרם חמאה רכה
500 גרם גבינת שמנת (טוב, אפשר גם 5%)
1 כוס עד 2 של אבקת סוכר, אפשר גם קצת יותר לאוהבי המתוק. (זכרו שתחתית
הבצק אינה מתוקה, והתחשבו גם במידת החמיצות של שכבת הפרי שתשימו)
1 שמנת מתוקה
פירות יער קפואים או משומרים, מופשרים ומסוננים מכל הנוזלים המיותרים

אופן ההכנה

1
מערבבים את הקמח, האגוזים והחמאה
2
משטחים בתבנית פאי עגולה או בתבנית חד פעמית מאורכת, מהדקים היטב
3
אופים כחצי שעה בתנור מחומם מראש ל - 180 מעלות
4
מוציאים ומקררים לגמרי
5
בינתיים מערבבים את הגבינה עם אבקת הסוכר
6
מקציפים את השמנת המתוקה
7
מקפלים אותה פנימה לתוך תערובת הגבינה והסוכר
8
מורחים את התערובת על תחתית הפאי שהתקררה
9
מקשטים מלמעלה בפירות היער
10
מכסים בפלסטיק נצמד ומצננים במקרר לפחות כמה שעות לפני ההגשה
11
בתיאבון!
המתכון נכתב ב-30/08/2006