דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

חומרים ל 8-6 מנות:
1 אפרסק חתוך לשמיניות
2 בננות חתוכות גס לפרוסות
1 מנגו חתוך לריבועים
0.25 מלון חתוך לקוביות
2 קיווי חתוכים לשמיניות
ל-1/2 ליטר רוטב:
50 גרם חמאה
175 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

1
1. מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה, סוכר, סירופ מייפל ותמצית וניל בסיר קטן על אש בינונית (בוחשים עד שהסוכר נמס), מוסיפים שמנת וממשיכים לבחוש עד לסף רתיחה.
2
2. מסירים מהאש ו"מקציפים" קלות בעזרת מזלג (כמו שעושים עם ביצה מקושקשת) או עם מקצף ידני כ-2 דקות. מעבירים לכלי (חצי ליטר) או צנצנת ומאחסנים במקרר.
3
3. הגשה: מניחים קערה עם הרוטב במרכז צלחת הגשה, ומסביב הפירות.
המתכון נכתב ב-31/08/2006