דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

200 גרם פרג
1 כוס סוכר
0.5 כוס חלב
260 גרם ביסקויטים
100גרם מרגרינה
100גרם דבש
100גרם צימוקים
קליפת לימון מלימון אחד
לבצק שמנת :
מיכל אחד שמנת מתוקה
חבילת מרגרינה אחת
קמח רגיל או תופח (כמה שצריך עד שמפסיק להיות דביק)

אופן ההכנה

1
1.למלית: מטגנים מרגרינה וביסקויטים מפוררים.
2
2. ממיסים על אש חלב וסוכר ומוסיפים פרג תוך כדי בחישה עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
3
3. מורידים מהאש ומוסיפים ביסקויטים מטוגנים,דבש,קליפת לימון וצימוקים.
4
4. מקררים.
5
5 . לבצק: משתמשים בבצק שמנת שהוכן מראש ונשמר במקרר::
6
מערבבים שמנת ומרגרינה ומוסיפים קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שלא נדבק לידיים.שמים בקירור.
7
6. מרדדים בצק בצורה מוארכת שמים מעט מלית פרג מגלגלים מהדקים קצוות שמים בתבנית אפייה משומנת על הקפל של הגלילה.מורחים בחלמון ביצה ואופים בחום בינוני -גבוה עד שמתקבל צבע חום בהיר.
8
7. מוציאים מהתנור ומקררים.
המתכון נכתב ב-01/09/2006