1
בסיר קטן, מחממים על הגז, להבה נמוכה, את החלב, חצי מכמות הסוכר ואת שקית הג'לטין, תוך עירבוב תמידי עד שכל הג'לטין נמס. לא צריך להגיע לנקודת רתיחה, להוריד מהאש ממש ברגע שהג'לטין נמס.
2
מניחים לבלילה להצטנן, וכשהיא קצת מתקררת מוסיפים אליה את ארבעת החלמונים, אחד אחד, תוך טריפה נמרצת.
3
ממיסים במיקרו את השוקולד המריר, מצננים מעט, ומוסיפים אותו לתערובת החלב והביצים. קודם כל שופכים שתי כפות מהחלב לתוך השוקולד כדי לדלל אותו, ואז קל יותר לערבב את שתי התערובות.
4
מניחים לתערובת להיקרש מעט, ובינתיים מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף נוקשה
5
מוסיפים את הקצף בעדינות לתוך עיסת השוקולד, מקפלים בזהירות שלא 'לשבור' אותו
6
מקציפים את השמנת המתוקה, ומקפלים גם אותה לתוך התערובת, מערבבים היטב שהכל יהיה אחיד, אבל בעדינות מירבית כי התערובת עלולה 'להתפרק'.
7
מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס מלבנית, משטחים אותה ומחליקים את פניה
8
זורים מלמעלה אגוזי מלך גרוסים גס
9
לוקחים בקבוק סירופ שוקולד (קנוי מהמרכול) ומרססים דוגמה יפה על פני כל הבוואריה - זיגזגים או עיגולים, או סתם אבסטרקט..
10
מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומקררים לילה שלם במקרר.
11
לא לנסות לאכול מזה לפני כן, כי זה לא יציב ולא ייחתך יפה..