דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

הכמות הרשומה מטה מתאימה ל: 6-8 סועדים.
המצרכים להכנת הלזניה
א. אטריות רחבות לא מבושלות
ב. בשמל
ג. רסק עגבניות
ד. קוטג'
ה. גבינה צהובה מוצרלה 400-500 גרם
מצרכים לבשמל:
50 גרם חמאה
2-1/2 כפות קמח
0.5 ליטר חלב
מלח ופלפל שחור לפי טעם
מצרכים לרסק:
2 שיני שום כתושות
1-1/2 קופסאות רסק קטנות
0.25 כוס מים
מלח פלפל שחור
1 כפית אורגנו יבש או כף עלה אורגנו קצוץ טרי

אופן ההכנה

1
הכנת הבשמל
2
להמס את החמאה, להוסיף את הקמח לערבב שלא יהיו גושים, להוסיף את החלב ולערבב היטב ולבשל עד שיהיה סמיך לתבל ולסגור.
3
הכנת הרסק: לטגן 2 שיני שום כתושות עם 2 כפות שמן זית, להוסיף 1-1/2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות ולערבב היטב. להוסיף 1/4 כוס מים, לתבל מלח פלפל ואורגנו ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות על אש קטנה.
4
הכנת הקוטג': לערבב 2 קופסאות קוטג' עם ביצה אחת ולערבב היטב.
5
הכנת הלזניה:
6
שלב ראשון: שלב שני:
7
שכבה ראשונה אטריות שכבה ראשונה אטריות
8
שכבה שניה רסק עגבניות שכבה שניה רסק עגבניות
9
שכבה שלישית הקוטג' שכבה שלישית הקוטג'
10
שכבה רביעית גבינה צהובה שכבה רביעית בשמל
11
שכבה חמישית הבשמל. שכבה חמישית גבינה צהובה
12
לאפות בתבנית 30X30 בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 30 דקות. להוציא מהתנור לצנן כ- 20 דקות, לחתוך למנות ולהגיש.
המתכון נכתב ב-06/09/2006