1
שמים את השמן במחבת ומטגנים את החצילים עד שהם מזהיבים יפה.
2
מוסיפים את השום הכתוש ואת הבזיליקום ומטגנים יחד עוד שתי דקות.
3
מסננים את העגבניות ושומרים את הנוזלים. חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים אותן ואת הנוזלים שלהן אל המחבת יחד עם חצי כוס מים.
4
מוסיפים את המלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות.
5
בינתיים מבשלים את הפסטה בהרבה מים עם מלח עם שתי כפות שמן ומסננים ומעבירים לקערה גדולה.
6
יוצקים את הרוטב על הפסטה, מערבבים ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.