דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
300 גרם בצק עלים
למלית:
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 גליל גבינת פרומעז חתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לציפוי:
ביצה טרופה
2 כפות שומשום ו/או קצח

אופן ההכנה

1
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
2. מרדדים את הבצק ליריעה ארוכה, שרוחבה כ-15 ס"מ. מפזרים את הגבינות לאורך הרצועה, מטפטפים שמנת מתוקה ומתבלים. מגלגלים לגליל ומלפפים אותו לשבלול. מצפים בביצה ומפזרים שומשום או קצח לקישוט.
3
3. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב ויציב, מורידים את חום התנור ל-180 מעלות, כדי שהבצק ייאפה גם במרכז אך לא יתקבל יבש.
4
גיוון: מורחים את הבצק בפסטו או במחית עגבניות מיובשות, לפני שמניחים גבינות ומגלגלים.
המתכון נכתב ב-09/09/2006