דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

שמן זית לטיגון
3 בצלים קצוצים
4-5 שיני שום מעוכות
500 גר' פרגיות עוף / חזה עוף חתוך לרצועות
3 כפיות קארי
2 כפיות שמן זית
2 כפות סויה
קורט צ'ילי חריף גרוס (לא הכרחי)
150 מ"ל יין לבן
600 מ"ל (קופסא וחצי) חלב קוקוס
כפית קונפלור מעורבב ב- 1/4 כוס מים
חופן עלי כוסברה קצוצה
חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)
פלפל שחור גרוס, מלח
חבילה ספגטי / פטוצ'יני מבושל לפי ההוראות
לקישוט, בקעריות קטנות על השולחן - בוטנים קלופים וקצוצים, עירית קצוצה, בצל ירוק קצוץ, קוביות קטנטנות של גמבה, קוביות קטנטנות של פאפיה, קוביות קטנטנות של מנגו, קוביות קטנטנות של בננה, שבבי קוקוס טרי קלוי.

אופן ההכנה

1
את רצועות העוף משרים משך כ 1/2 שעה ב 2 כפיות קארי + 2 כפיות שמן זית +2 כפות סויה
2
במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים - מקפיצים 2-3 דקות, עד להלבנת העוף. מטבלים במעט פלפל ומלח, מוסיפים את היין - ומקפיצים מעט.
3
מוציאים את רצועות העוף (ללא הרוטב) מהמחבת.
4
למחבת מוסיפים את חלב הקוקוס, מוסיפים עוד כפית קארי ומבשלים כ 3 דקות על סף רתיחה. מטבלים בפלפל שחור ומלח, ניתן להוסיף גם צ'ילי חריף לפי הטעם)
5
מוסיפים את הקורפלור ומסמיכים את הרוטב.
6
מחזירים את קוביות העוף למחבת ומוסיפים כוסברה ובצל ירוק ומבשלים עוד כ 5 דקות על אש בינונית- קטנה.
7
מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומחלקים לצלחות הגשה. על השולחן מניחים צלוחיות עם התוספות, וכל סועד מוסיף למנה מה שמתאים לו.
המתכון נכתב ב-06/01/2006