דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

750 גר' בשר בקר טחון
1/3 כוס שמן זית
1 בצל אדום קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 גזר קצוץ דק
פלפל חריף יבש אדום קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 כפות עלי אורגנו טריים קצוצים דק
0.5 כפית אגוז מוסקט
0.5 קילו עגבניות קלופות קצוצות
0.5 כוס יין אדום יבש
מלח, פלפל שחור טחון טרי
כוס מרק עוף צח
חבילה של פסטה פנה

אופן ההכנה

1
הכנת הפסטה:
2
מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים רותחים ומעט מלח עד שהפסטה אפויה, מסננים ומעבירים לקערה.
3
הכנת הרוטב
4
שמים בסיר גדול את השמן ושהוא חם שמים בו את האורגנו, שום בצל פלפל חריף גזר וסלרי (כל הירקות).
5
מאדים כ 5-6 דקות.
6
מוסיפים פנימה את בשר והתבלינים ומטגנים עד שהוא משחים ומפוררים אותו תוך כדי טיגון. מוסיפים את העגבניות ומערבבים ל 2-3 דקות. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.
7
מוסיפים את כוס מרק העוף. בודקים ומתקנים תיבול, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה שעתיים.
8
יוצקים את התערובת על הפסטה, מערבבים ומגישים.
9
בתאבון!
המתכון נכתב ב-06/01/2006