דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

חומרים (8 מנות)3 כוסות חלב (3%)כוס שמנת מתוקה 2 כפיות תמצית וניל מאיכות מעולה (כמו של מקורמיק או ספייס איילנד)כוס סוכר

אופן ההכנה

1
אופן ההכנה1. מערבבים יחד במיקסר את כל המרכיבים פרט לשמנת. מוסיפים את השמנת ומערבבים ביד.
2
2. מכניסים לתבנית שטוחה 20 על 20 ס"מ ומניחים במקפיא. כשהתערובת מתחילה לקפוא, 3-2 ס"מ בכל צד, יש לערבב אותה שוב במיקסר.
3
3. משטיחים שוב בתבנית ומחזירים למקפיא. הגלידה מוכנה לאחר 4-3 שעות.
4
גיוונים:
5
1. לגלידת שוקולד, מוסיפים 150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול).
6
2. לגלידת אגוזים, מוסיפים 150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים.
7
3. לגלידת ריבת חלב, מוסיפים 100 גרם ריבת חלב.
8
4. לגלידת וניל עם עוגיות, מוסיפים 150 גרם עוגיות שבורות.
המתכון נכתב ב-15/09/2006