נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
350 גר' שעועית לבנה שהושרתה במים קרים ללילה
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לארבע
2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים גס
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
מרק עוף או מים לכיסוי הבשר
180 גר' גריסי פנינה שטופים היטב
1
מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים להזהבה את הבצל. מוסיפים את הבשר ומטגנים להשחמה כ -15 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים ואז מוסיפים את המים עד 3 אצבעות מעל לגובה כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- ½ שעה ואז מוסיפים את השעועית, השום והשזיפים.
2
מבשלים כ- ½ שעה נוספת ומוסיפים את תפוחי האדמה. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגריסים, מכסים במים 2 אצבעות גובה מעל המוצקים.
3
מניחים בסיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה.
4
ניתן לגוון עם נתח בשר מעושן (חזה אווז 250 גר') שמוסף בשלב התנור לתוספת טעם או להניח מעל קישקע.