דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
350 גר' שעועית לבנה שהושרתה במים קרים ללילה
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לארבע
2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים גס
1 ראש שום חצוי לרוחבו
2 כפיות מלח
קורט פלפל שחור
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
6 יח' שזיף שחור מגולען
מרק עוף או מים לכיסוי הבשר
1/3 כוס שמן צמחי
180 גר' גריסי פנינה שטופים היטב

אופן ההכנה

1
מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים להזהבה את הבצל. מוסיפים את הבשר ומטגנים להשחמה כ -15 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים ואז מוסיפים את המים עד 3 אצבעות מעל לגובה כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- ½ שעה ואז מוסיפים את השעועית, השום והשזיפים.
2
מבשלים כ- ½ שעה נוספת ומוסיפים את תפוחי האדמה. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגריסים, מכסים במים 2 אצבעות גובה מעל המוצקים.
3
מניחים בסיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה.
4
ניתן לגוון עם נתח בשר מעושן (חזה אווז 250 גר') שמוסף בשלב התנור לתוספת טעם או להניח מעל קישקע.
המתכון נכתב ב-15/09/2006