דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה ו-5 דקות
זמן עבודה
שעה ו-5 דקות

מצרכים

זמן הכנה: 10 דקות +55 דקות אפייה
500 מ"ל קצפת צימחית מסדרת השף הלבן
4 ביצים
400 גרם סוכר
400 גרם קמח תופח
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כף אבקת קפה נמס
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

1
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2
2. במיקסר מקציפים קצפת צמחית מסדרת השף הלבן עם ביצים שלמות וסוכר כ-5 דקות, עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
3
3. מוסיפים בעדינות את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מחלקים את התערובת לשניים.
4
4. ממיסים את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל ומוסיפים אליו את הקפה. מוסיפים אותו בזהירות למחצית אחת של תערובת העוגה הבהירה.
5
5. יוצקים את 2 הבלילות לסירוגין לתבנית ובעזרת שיפוד עץ או סכין קהה יוצרים דוגמת שייש.
6
6. אופים את העוגה כ- 45-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח.
7
7. מצננים היטב ומאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.
המתכון נכתב ב-15/09/2006