דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה ו-10 דקות
זמן עבודה
שעה ו-10 דקות

מצרכים

4 מנות פילה נסיכת הנילוס
0.25 כוס שמן זית
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
פלפל אדום חריף קצוף דק
2 בצלים פרוסים לטבעות דקות
4 שיני שום קצוצת דק
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
1 קופסת עגבניות מרוסקות
0.5 כוס מיץ לימון
1 כוס מרק עוף

אופן ההכנה

1
1. שוטפים את הדגים ומיבשים אותם בנייר סופג.
2
2. מטגנים את הדגים בשמן עד להזהבה (כדקה מכל צד), מוציאים ומניחים על נייר סופג.
3
3. מוסיפים לשמן את הבצל, הגזר והפלפלים ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב.
4
4. מוסיפים לירקות את התבלינים: שום, כורכום, פפריקה, עגבניות, מיץ לימון ומרק, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים על אש נמוכה כחצי שנה.
5
הצעת הגשה
6
מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן או על קוסקוס ולפזר מעל התבשיל כוסברה קצוצה.
המתכון נכתב ב-15/09/2006