1 כוס עדשים ירוקים (להשרות במים פושרים למשך שעתיים)
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 ליטר נוזל ירקות או מים
4 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
1
1. קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות. מחממים בסיר עמוק את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מקבל גוון זהוב. מוסיפים את קוביות העגבניה וממשיכים לטגן 3 דקות נוספות.
2
2. לקראת סוף טיגון הבצל מוסיפים לסיר את השום הכתוש ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.
3
3. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומטגנים במשך 5 דקות נוספות.
4
4. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל כ- 40 דקות.
5
5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את התבלינים.
6
6. יוצקים את המרק לצלחת הגשה ובמרכזה מכניסים כף שמנת קרם פרש קרה. מקשטים בעשבי תיבול קצוצים.
7
הערה: מאכל זה מצויין כמרק חמוץ אפשר לסחוט מיץ מ- ½ לימון ולהוסיף לפני ההגשה.