זמן הכנה: 45 דקות (כולל אפייה)
1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
250 גר' איטריות רחבות או דקות ( 2 כוסות )
200 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
1
1.מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
2
2.אופים את הפלפלים האדומים בתנור עד שהקליפה מתנפחת. מכניסים לשקית ניילון, סוגרים, מחכים עד צינון ואח"כ מקלפים מהקליפה וחותכים לרצועות דקות
3
3.מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את השום, מוסיפים את רסק העגבניות ורצועות הפלפל ומטגנים במשך 5 דקות נוספות.
4
4.מערבבים בקערה את האטריות, הרסק, 50 גרם חמאה, הקמח, הביצים, פתיתי העמק והשמנת ומתבלים.
5
5.יוצקים את התערובת לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ אשר שומנה ב- 50 גרם חמאה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 45-35 דקות.