1
1. מחממים מחבת בינונית לחום גבוה.
2
2. בשלב זה משדרגים את הג'יאבטה: פורסים את הג'יאבטה לשתיים ומורחים מעט שמן זית על שולי הפרוסות.
3
מניחים את הפרוסות הפוכות על המחבת החמה וצורבים את פני השטח שלהן. מוציאים מהמחבת ומניחים להתקרר.
4
3. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ומזהיבים את הבצל. כשהבצל הזהיב - מוסיפים למחבת את הפלפלים וממשיכים לטגן עד שהפלפל מתרכך.
5
4. מגררים את שן השום אל המחבת ומטגנים יחד כ-5 שניות. (לא לתת לשום להשרף!)
6
5. מוסיפים את העגבנית. ומטגנים עוד כדקה. ממליחים לפי הטעם.
7
לאוהבי חריף: אפשר להוסיף מעט חריסה "חריף אש" של אוליביה לתערובת.
8
6. בשלב הבא "נהנדס" את הצורה של הביצה:
9
אם נשבור את הביצים במחבת נקבל שקשוקה עגולה שלא תכנס לג'יאבטה מבלי שנצטרך לחתוך אותה, לכן נשתמש בתערובת הירקות בכדי להגביל את צורת השקשוקה:
10
מסיטים את הירקות לשולי המחבת ומפנים מקום פחות או יותר בגודל הפרוסה במרכז המחבת. כשנשבור את הביצה - "חומת" הירקות שמסביב תתחום את החלמון והחלבון ונקבל צורה של פרוסה ולא של מחבת.
11
7. יוצקים כף שמן זית על ה"אי" שנוצר באמצע המחבת ושוברים עליו בזהירות את הביצה. לאחר זמן קצר כשהחלבון מתחיל להלבין, לוקחים בעזרת כף מתערובת הירקות ומפזרים אותה על גבי החלבון עד שמפזרים את כל הירקות.
12
זורים מעט כמון פפריקה ומלח.
13
(לאלה המעדיפים את החלמון קשה - זה הזמן להניח מכסה על המחבת.)
14
8. כשהשקשוקה מוכנה - מעבירים אותה בעזרת תרבד על הפרוסה התחתונה.
15
מפזרים על השקשוקה עלי טרגון טריים ומגישים עם פלפל ירוק שהוקפץ קלות במחבת