דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

6 ביצים מופרדות
אחת ושליש כוסות דבש (350 גרם)
100 גרם חמאה
חצי כפית קינמון
חצי כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון
1 כוס סוכר
100 גרם אגוזים קצוצים
50 גרם זנגוויל מסוכר קצוץ (אם רוצים)
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה

1
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות
2
משמנים תבנית קפיצית עדולה בקוטר 26 ס"מ
3
שמים בקערה את החלמונים, הדבש, החמאה, הקינמון והזנגוויל הטחון ומקציפים דקה
4
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה
5
מערבבים את הקצף עם תערובת הדבש
6
מוסיפים את האגוזים הקצוצים והזנגוויל המסוכר הקצוץ, ומערבבים ידנית
7
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה
8
יוצקים לתבנית, ואופים בין 45 דקות לשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
9
אם העוגה משחימה מהר מדי, לאחר 25 דקות אפיה מנמיכים את חום התנור ל - 150 מעלות.
10
מצננים היטב בטרם ההגשה.
המתכון נכתב ב-29/09/2006