1 פלפל אדום מנוקה מחרצנים קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
1 ראש סלרי חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
2-3 גבעולי סלרי מראש הסלרי
30 עלי בזיליקום פרוסים דק
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
1
ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף. מטגנים אותם במחבת עם שמן זית והטימין עד שהם שחומים יפה סביב סביב.
2
מבשלים את הפתיתים בסיר עם מלח, כמו פסטה כ- 5 דקות ומסננים, שוטפים במים קרים, ומערבבים 2-3 כפות שמן שלא ידבקו הפתיתים.
3
מוסיפים את כל הירקות למחבת חוץ מהפטרוזיליה ל- 5 דקות. מוסיפים את המלח ופלפל ומערבבים.
4
מעבירים לקערת הפתיתים, מוסיפים תבלינים פטרוזיליה ובזיליקום ומערבבים היטב.
5
שמים קצת יותר מ- 1/2 ס"מ שמן זית בסיר (טפלון אלכסוני) וממלאים ב- 1/2 מכמות הפתיתים ומהדקים. שמים את הפולקעס. מוסיפים את חציה השני של כמות הפתיתים ומהדקים. מבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות, עד ששומעים שזה מטוגן. מוסיפים 1/4 כוס מים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה למשך כשעה בדיוק.