דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

2 חצילים בינוניים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות גדושות "קליונז" (מיונז ללא ביצים)
2 שיני שום מעוכות
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1
קולים את החצילים: מכניסים אותם בשלמותם לתנור במשך כ 45 דקות בחום גבוה.
2
מצננים ומסירים את הקליפה. מרסקים את תוכן החצילים במזלג ו/או בסכין ומעבירים לקערה.
3
מוסיפים את מיץ הלימון, את השום, את ה"קליונז" ומתבלים.
4
מצננים במקרר ומגישים קר.
5
בתאבון!
המתכון נכתב ב-30/09/2006