דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

2 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
כף שמן
קורט מלח
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
½1 כוסות מים
½ חבילה אבקת אפיה

אופן ההכנה

1
שמים את כל החומרים מלבד אבקת האפייה בבלנדר ומעבדים עד שמתקבלת עיסה חלקה, נוזלית אך סמיכה.
2
מעבירים את הבלילה לקערה ומניחים ½ שעה להתפחה.
3
מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה מים עד ששוב מקבלים בלילה נוזלית סמיכה.
4
מחממים מחבת טפלון מרוחה בשכבה דקה של מרגרינה, ויוצקים שכבה דקה מהתערובת למחבת.
5
כאשר נוצרות בועות הופכים בעזרת מרית, ולאחר מספר שניות מוציאים מן המחבת ומניחים על צלחת.
6
מומלץ להגיש עם סירופ מייפל או שוקולד או עם ריבה.
המתכון נכתב ב-01/10/2006