דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

2 כפיות שמן
1 כרשה, פרוסה דק
1 גזר, חתוך למקלות
1 זר בצל ירוק, קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 פלפל חריף ללא גרעינים, קצוץ דק
2 קוביות או כפית אבקת מרק ירקות
1 כפית ממרח ווסבי (WASABI) או חזרת
125 גרם פטריות שיטקי, חתוכות
1 כף כוסברה או עירית קצוצה
50 גרם אטריות אורז דקות
1 - 2 כפות רוטב סויה
½ כפית זרעוני שומשום
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

אופן ההכנה

1
1. מחממים בסיר גדול את השמן ומאדים את הכרישה, הגזר והבצל הירוק בחום גבוה 2 - 3 דקות. מוסיפים את השום והפלפל החריף וממשיכים באידוי עוד מספר דקות.
2
2. מוסיפים את מרק הירקות ו- 850 מ"ל מים רותחים. מערבבים פנימה את רוטב הווסבי או החזרת, מוסיפים את הפטריות, הכוסברה או העירית ואטריות האורז ומבשלים כ- 10 דקות.
3
3. מתבלים את המרק ברוטב הסויה, מלח ופלפל. יוצקים ל- 4 קעריות מרק. מקשטים בשומשום ומגישים.
המתכון נכתב ב-02/10/2006