דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

1.5 קילו בשר לגולש חתוך לקוביות (שריר אחורי)
2 עצמות עם מח עצם
1 ק"ג תפ"א - חתוך לקוביות
חצי קילו בצל  קצוץ
3 גזר חתוך לעיגוליםריבועים
ירקות שורש, ומה שאוהבים  - עד 1 קילו
3 שיני שום
3 כפות אבקת מרק של אסם - או בשר, או בצל, או פטריות, או כף מכל סוג.
3 עלי דפנה
תריסר פלפל אנגלי
1 כף מלח עם גבעה קטנה
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.
טרגון, טימין, רוזמרין, פטרוזיליה, כמון טחון
פפריקה, אם התבלין טחון - חצי כפית עד כפית מכל תבלין, אם זה שלם- יותר.
2 כוסות מים רותחים.
2 כוסות יין אדום ייבש טוב.

אופן ההכנה

1
מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מניחים רשת במדף אחד לפני התחתון. שמים סיר כבד על כיריים ומחממים אותו היטב. מוסיפים שמן זית ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את השום ואת הבשר, מזהיבים היטב את הבשר, מוסיפים את העצמות ומזהיבים גם אותם. מוסיפים את התבלינים ואת ירקות השורש ומערבבים היטב. בקערית קטנה מערבבים את אבקת המרק עם המים הרותחים (בשום אופן לא להשתמש במים קרים) מוסיפים את המרק לסיר, מוסיפים את תפו"א ויוצקים מעל את היין, שמים מלמעלה את עלי הדפנה עם הפלפל האנגלי, במידת הצורך מוסיפים או יין או מים רותחים בכדי לכסות את התבשיל. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור ל- 3 שעות או עד שהבשר רך. אם רוצים אפשר להוסיף שזיפים מיובשים וצימוקים כדי שהמנה תהיה מתוקה ואז מבשלים בנפרד אורז, ומוותרים על תפו"א.
המתכון נכתב ב-06/01/2006