דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

8 קישואים קטנים
שמן לטיגון עמוק
4 שיני שום
6 כפות מיץ לימון
4 כפות שומשום
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1
שוטפים את הקישואים, אך לא מקלפים. חותכים כל קישוא לשש רצועות, וחוצים כל רצועה לשניים. כרבע שעה לפני הטיגון, משרים את הקישואים במעט ממיץ הלימון והשום הכתוש.
2
מחממים את השמן העמוק, ומטגנים בו את הקישואים. מוציאים בכף מחוררת, ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
3
מערבבים בקערית את מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל, ובוחשים היטב.
4
מעבירים את הקישואים לצלחת הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב, בוזקים מעליהם את השומשום, מערבבים ומגישים חם, בטמפרטורת החדר או לאחר קירור.
המתכון נכתב ב-02/10/2006