דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

600 גרם דלעת, קלופה וחתוכה למלבנים אחידים (עובי 1 ס"מ ואורך 3 ס"מ)
3 כפות שמן זית
2 כפות צימוקים
2 כפיות מלח גס
רבע כפית פלפל שחור
למרינדה
שני שליש כוס יין אדום
מאה מ"ל חומץ יין אדום
2 כפות סוכר
4 עלי דפנה
7 עלי נענע, קצוצים גס

אופן ההכנה

1
מטגנים את קוביות הדלעת בשמן הזית עד להזהבה מכל הצדדים.
2
מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל עד להשחמה, כארבע דקות.
3
מעבירים לנייר סופג.
4
מניחים את הקוביות בתבנית עמוקה ומסדרים ביניהן את עלי הדפנה והנענע.
5
מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים מעל. מכסים ומשהים למשך שלוש שעות לפחות.
6
לפני ההגשה מוציאים מהמרינדה ומטפטפים מעל שמן זית.
המתכון נכתב ב-20/11/2024