דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

חצי ק"ג שעועית צהובה
1 כף שמן זית
2 כפות בצל קצוץ
2 כפות שמיר קצוץ
חצי כפית אורגנו יבש
2 כפות מיץ לימון
3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה

1
רוחצים את השעועית, מסירים את הקצוות, וחותכים את התרמילים לשניים.
2
מניחים את השעועית החתוכה בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשמונה דקות, עד שהשעועית מתרככת מעט, אך נשארת פריכה. מסננים ושוטפים במים.
3
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להפיכתו לשקוף.
4
מוסיפים למחבת את השעועית ומערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון ואת עשבי התיבול.
5
מערבבים ומחממים היטב. מגישים חם
המתכון נכתב ב-20/11/2024