דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

800 גרם כרוב ניצנים קפוא
150 גרם שקדים
שמן לטיגון
6 כפיות שום כתוש
סוכר
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס שמן זית
מלח

אופן ההכנה

1
מרתיחים מים, מוסיפים מעט מלח, מבשלים את כרוב הניצנים במשך 3 דקות, מסננים ומצננים. חולטים את השקדים: יוצקים עליהם מים רותחים ולאחר שהמים מתקררים מקלפים את השקדים מקליפתם.
2
מחממים שמן במחבבת ומטגנים את השקדים עד שיזהיבו. מורידים מהאש ומערבבים עם כרוב הניצנים.
3
מערבבים בקערית את מיץ הלימון, השמן, השום ומעט הסוכר והמלח. יוצקים את הרוטב על תערובת כרוב הניצנים והשקדים.
המתכון נכתב ב-03/10/2006