דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

כוס קינואה
2 פלפלים צהובים
½ כוס כפות זיתים שחורים משובחים
8 עגבניות מיובשות, מושרות בשמן זית
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בן יין
כפית שום כתוש
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה

1
מבשלים את הקינואה בסיר מכוסה עם שתי כוסות מים ומעט מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. בתום הבישול מניחים מגבת בין המכסה לסיר במשך 10 דקות.
2
בינתיים חוצים את הפלפלים וקולים אותם בגריל במשך 20 דקות, קולפים את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. ניתן להכניס את הפלפלים הקלויים לשקית ניילון עד שיצטננו, כדי להקל על הקילוף.
3
מגלענים את הזיתים, וחותכים לקוביות את העגבניות.
4
שמים את כל החומרים בקערה גדולה ומתבלים. מצננים ומגישים קר.
המתכון נכתב ב-03/10/2006