דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

100 גרם אטריות אורז
2 בצלים
3 גזרים
שמן לטיגון
כפית שום כתוש
200 גרם פטריות טריות
כוס נבטים סיניים
3 כפות סוכר
1/3 כוס רוטב סויה
0.5 כפית מלח
100 גרם צנוברים
3 כפות סומסום

אופן ההכנה

1
שמים את אטריות האורז בקערה ומכסים במים. קולפים את הבצל ואת הגזר וחותכים לרצועות דקות.
2
מחממים את השמן במחבת עמוקת שוליים, מוסיפים את הבצל, את הגזר ואת השום. פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הנבטים ומטגנים-מערבבים במשך שתי דקות.
3
מסננים את אטריות האורז ומוסיפים אותן למחבת עם הסוכר, המלח ורוטב הסויה. מטגנים-מערבבים במשך 2 דקות נוספות עד שהירקות והאטריות מתרככים אך שומרים על פריכות מסוימת.
4
מערבבים בקערית את מיץ הלימון, השמן, השום ומעט הסוכר והמלח. יוצקים את הרוטב על תערובת כרוב הניצנים והשקדים.
5
מצננים במקרר. מפזרים את הסומסום ואת הצנוברים.
המתכון נכתב ב-03/10/2006