דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

6 ביצים מופרדות
100 גרם קוקוס
3 כפות קמח מצה בפסח, או קמח רגיל בשאר השנה
4 כפות שמן
1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר מגורד גס
לקרם:
3 כפות מים או חלב
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם מרגרינה
כף קוניאק, או ליקר כלשהו

אופן ההכנה

1
מערבבים בקערה את החומרים היבשים - קמח מצה או קמח + שוקולד מגורד + קוקוס
2
מפרידים חלבונים וחלמונים
3
מקציפים את החלבונים עם כל כמות הסוכר
4
מערבבים חלמונים עם השמן, ומוסיפים אותם לקצף החלבונים בתנועות קיפול עדינו
5
מוסיפים ידנית את תערובת החומרים היבשים
6
אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות בערך 45 דקות, או עד שסכין שננעצת במרכז העוגה יוצאת נקיה.
7
מכינים קרם על ידי בישול כל החומרים יחד, מלבד המרגרינה והקוניאק
8
כשהכל נמס, מורידים מהאש, מוסיפים את המרגרינה פנימה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי
9
מוסיפים את הקוניאק
10
יוצקים על העוגה בעודה פושרת
11
אפשר לקשט בקצת פתיתי קוקוס, אם רוצים
12
עוגה נהדרת שמתחסלת במהירות!
המתכון נכתב ב-04/10/2006