דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

2 חצילים
5 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
3 שיני שום כתושות
2 עגבניות
2 מלפפונים כבושים
1 פלפל ירוק
1 בצל ירוק
4 גבעולי פטרוזיליה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

1
קולים בגריל את החצילים כחצי שעה, מוציאים את תוכן החציל לקערה ומועכים במזלג (ניתן לחכות עד לצינון החציל). מוסיפים את השמן, הלימון, המלח והשום ומערבבים.
2
חותכים את העגבניות, המלפפונים, הבצל והפלפל לקוביות קטנטנות, ומוסיפים לקערה.
3
קוצצים את הפטרוזיליה, מוסיפים לקערה ומערבבים.
4
מצננים ומגישים קר.
המתכון נכתב ב-21/11/2024