דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

5 תפוחי-אדמה
3 גזרים
כוס אפונה קפואה
4 מלפפונים חמוצים
3 כפות מיונז צמחי (קליונז או מיונז טופו)
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1
קולפים את תפוחי-האדמה ואת הגזרים ומבשלים בסיר מים עד להתרככות הגזרים, כחצי שעה. בעשר הדקות האחרונות של הבישול מוסיפים לסיר את האפונה.
2
מסירים מהאש ומסננים.
3
חותכים את תפוחי-האדמה ואת הגזרים לקוביות, ומעבירים את הקוביות והאפונים לקערה.
4
חותכים לקוביות גם את המלפפונים החמוצים ומוסיפים לקערה.
5
מתבלים במיונז הצמחי, במלח ובפלפל, מערבבים ומצננים במקרר.
המתכון נכתב ב-07/10/2006