1
1.חוצים את המשמישים או השזיפים לשניים וזורים מלח על החלק האמצעי ומשהים בצד.
2
2.מבשלים את תפוחי האדמה (ללא קליפה) חתוכים לקוביות עם קורט מלח עד שרכים מאוד.
3
3.מסננים את המים ומועכים לפירה מוסיפים מיד קמח (עד שהבצק לא נדבק בידים) ו2 ביצים.
4
4.לשים לבצק. הבצק צריך להיות רך למגע אך לא דביק. משהים במקרר ל20 דק'.
5
5.מרדדים את הבצק בגודל 1 ס"מ ובעזרת כוח רחבה או צלחת קטנה יוצרים עיגולים. שמים בכל עיגול חצי מישמש או שזיף ומוסיפים חצי כפית סוכר. מכסים בבצק ומגלגלים בעזרת קצת קמח לכדור. שמים בתבנית מקומחת ומכניסים להקפאה כ-חצי שעה לפחות.
6
6.מוסיפים את הכדורים למים רותחים עם טיפה מלח ומבשלים עד שהכדור צף.
7
7.ממיסים במחבת מרגרינה ומוסיפים את פירורי הלחם וקינמון לפי טעם. מוסיפים גם 2 כפות סוכר ומערבבים . מוציאים מהאש ומגלגלים בתערובת את הכדורים. לשיפור הטעם ניתן להגיש בצלוחית ליד שמנת חמוצה מעורבבת עם סוכר ווניל.