דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

1 ק"ג גרגרי חומוס שהושרו במשך 6-12 שעות במים, עם 1 כף סודה לשתייה
100 גרם בצל יבש, קלוף וקצוץ גס
2 שיני שום גדולות, קלופות
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
0.25 כפית כמון טחון
1 פלפל ירוק חריף קטן
מעט מנוזל ההשריה של גרגרי החומוס, ליצירת תערובת לחה
עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה
עלים מ-10 גבעולי כוסברה
מלח

אופן ההכנה

1
מכניסים את כל המרכיבים מלבד הפטרוזיליה והכוסברה למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה, משחתית.
2
פותחים את מכסה המעבד, מכניסים את העלים, סוגרים ומעבדים בזמן הקצר ביותר שנדרש כדי לקצוץ את העלים.
3
מעבירים למיכל אחסון, ממליחים במתינות ומניחים במקרר לחצי שעה. תוחלת החיים של התערובת בתנאי קירור היא 24 שעות.
4
מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 170 מעלות.
5
מרטיבים את הידיים, קורצים כדורים קטנים מתערובת הפלאפל, ומטגנים עד שיזהיבו.
המתכון נכתב ב-27/11/2024