דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

ל-4 מנות:
8 תפוחי אדמה בינוניים, רחוצים היטב
חופן זמורות גפן
750 מ"ל (1 בקבוק) יין לבן יבש
8 נקניקיות שמנות
לרוטב:
3 בצלי שאלוט
חמאה לטיגון
1 כפית רכז עגבניות
0.25 ליטר (1/2 1 כוסות) יין לבן
מעט מלח
פלפל שחור לפי הטעם
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כף חמאה

אופן ההכנה

1
1. מניחים בסיר את תפוחי האדמה בקליפתם ומכסים בזמורות הגפן.
2
2. מוזגים את היין כך שתפוחי האדמה וחלק מזמורות הגפן יכוסו ביין.
3
3. מניחים את הנקניקיות כך שלא יבואו במגע עם היין. מכסים ומרתיחים במשך שעה על אש נמוכה.
4
הרוטב:
5
1. מטגנים את בצלי השאלוט בחמאה עד שהם מזהיבים.
6
2. מוסיפים את רכז העגבניות, היין הלבן, המלח, הפלפל השחור והפטרוזיליה ומבשלים כעשר דקות על אש נמוכה. לפני ההגשה מוסיפים כף חמאה.
7
- מומלץ להגיש לצד המנה, כוס יין מאותו סוג של היין ששימש לבישול.
המתכון נכתב ב-11/10/2006