דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

ל-6 מנות:
500 גרם פסטה, מסוג פנה
500 גרם חזה עוף, מושחם בגריל, חתוך לרצועות
24 זיתים שחורים, מגולענים וחתוכים לפרוסות
12 שיני שום קונפי, ראה מתכון נפרד
500 גרם פטריות שמפניון, חתיכות
1 עגבניה, קצוצה
8 כפות שמן זית
3 כפות בזיליקום טרי, קצוץ
0.5 ליטר ציר בקר, ראה מתכון נפרד
0.5 ליטר ציר עגבניות, ראה מתכון נפרד

אופן ההכנה

1
1. מרתיחים בסיר את המים, ולאחר הרתיחה מוסיפים את מעט מלח. מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה ומסננים.
2
2. בסיר נפרד מחממים את שמן הזית, העגבניה הקצוצה, הזיתים השחורים, שום קונפי, פטריות, רצועות העוף והבזיליקום. מערבבים היטב כשלוש-ארבע דקות על אש גבוהה.
3
3. מוסיפים את ציר העגבניות (קולי) ואת ציר הבקר, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשמונה דקות עד שהרוטב מסמיך.
4
4. מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומגישים מייד עם גבינת פרמזאן מגוררת בצד.
המתכון נכתב ב-12/10/2006